Covid 19 update 2 juli 2020

covid19 spain malaga reikon holidays

Covid 19 update 2 juli 2020

Reikon Holidays is weer gestart met het verhuren van de vakantie appartementen, hierbij nuttige informatie voor uw vakantie naar Spanje:

 

Spanje laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). U kunt op vakantie naar Spanje maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op.

Diverse landen nemen op dit moment maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus. Via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in Spanje. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Wat merk je in Málaga van de coronamaatregelen?

Uiteraard zijn er ook in Málaga bepaalde maatregelen van kracht. Daar waar het kan zie je, zoals in veel andere Europese landen, wel versoepeling.

De huidige regels zijn nu in grote lijnen vergelijkbaar met landen als Nederland en België.

Inwoners van Málaga genieten steeds meer van lekker eten in restaurants, een drankje op het terras en van de stranden. Ook musea en verschillende bezienswaardigheden zijn weer open voor publiek. Hou bij musea rekening met een beperkt aantal bezoekers per dag/ tijdslot.Er is veel aan gedaan om toeristen veilig te kunnen ontvangen. Zowel in Málaga als andere plaatsen in Andalusië zijn (hygiënische) voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo staan in de haven en op de boulevard looproutes aangegeven.

Zijn mondkapjes in Málaga verplicht?

Op bepaalde plaatsen en in bepaalde situaties kan het gewenst zijn om een mondkapje te dragen. Neem in ieder geval voldoende mondkapjes en handgel mee in je bagage. Ook in Spanje draait veel om de 1,5 meter afstandsregel. Op straat zie je zeker mensen met een mondkapje, maar als je voldoende afstand kan bewaren is het niet verplicht.

Wat zijn de regels voor mondkapjes in Málaga – Andalusië?

Bij voldoende afstand is in onderstaande gevallen een mondkapje niet nodig:

  • tijdens het wandelen en fietsen
  • op het terras
  • op het strand
  • in het park

Een mondkapje is wél verplicht:

  • in het openbaar vervoer/taxi’s
  • binnen in afgesloten winkels/ ruimtes
  • op publieke plaatsen waar een onderlinge afstand van 1,5 meter niet mogelijk is

Málaga airport valt onder de Spaanse luchtvaartautoriteit AENA. Vanaf 1 juli meten ze met geautomatiseerde camera’s de temperatuur van alle reizigers die geland zijn. Ga dus niet met koorts op reis. Een mondkapje is op het vliegveld verplicht. Volg voor de terugreis de informatie op van je luchtvaartmaatschappij. Let op de tijd die nodig is bij het inchecken. Dit kan afwijken met wat je wellicht gewend bent.

 

Digitaal gezondheidsformulier om Spanje binnen te komen

Hierbij een LINK met alle informatie en formulieren.

 

Mocht bovenstaande niet voldoende informatie bevatten dan kunt u ons altijd bereiken. Gezien de situatie behandelen wij eventuele vragen het liefst per mail. U kunt ons bereiken via info@reikonholidays.com

Geen reactie's

Geef een reactie