Kerst vieren in Malaga

5 redenen waarom je de feestdagen in Andalusië zou moeten vieren!

Misschien is de Costa del Sol niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de winterse feestdagen: het kwik kan nog oplopen tot 18-20 graden, en sneeuw is in geen verste verte te bekennen. Toch weten de Andalusiërs als geen ander hoe ze kerst moeten vieren, en daarom zijn de feestdagen in Malaga gezelliger dan waar dan ook. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan in deze blog waarom je kerst aan de Costa del Sol zou moeten vieren!

1. Kerstverlichting in Malaga

Ten eerste is de kerstverlichting in Malaga ronduit spectaculair: het gehele centrum is prachtig verlicht, maar met name de grote winkelstraat -de Calle Larios- is volledig versierd met prachtige zuilen vol kerstverlichting. De sfeer in deze straat is in december helemaal geweldig! Ook het Alcazaba, oftewel het historische fort aan de rand van het centrum, is prachtig verlicht met kerst. Kortom, ondanks de palmbomen en de hoge temperaturen kom je door deze versieringen helemaal in de kerstsfeer! De verlichtingen gaan voor het eerst aan aan op 26 november, en het aansteken is normaal gesproken een enorm spektakel: een beroemd persoon uit Malaga steekt de lichten aan, en vervolgens is het de hele avond groot feest in de straten van de stad. Tot en met 5 januari kun je genieten van deze mooie versiering, dus we raden zeker aan de stad eens te bezoeken in deze periode!

2. Kerststalletjes, kerstmarkten en muziek op straat

En niet alleen de verlichting zorgt voor de geweldige sfeer in de stad: er zijn ook talloze kerststalletjes, kraampjes met lekker eten of drinken, en ook sfeervolle kerstmarkten zijn door de hele stad (en daarbuiten) te vinden. Er is overal muziek op straat, en het is altijd gezellig druk. De winkels zijn bijna allemaal versierd, en bieden een enorme hoeveelheid aan kerstproducten. Dus heb je nog een foute kersttrui nodig? Geen zorgen, in Malaga ga je die zeker vinden.

3. Het heerlijke Spaanse eten met kerst

Het Spaanse eten heeft natuurlijk al een geweldige reputatie, maar met kerst zetten de Spanjaarden zelfs nog een stapje extra. Probeer eens een ‘Cordero Asado’, een gerecht met super zacht en mals vlees, of een paar lekkere ‘Langostinos a La Plancha’, oftewel grote gegrilde Gamba’s, heerlijk vers klaargemaakt. 

En ben je een beetje een zoetekouw? Dan kun je helemaal losgaan in Spanje tijdens de feestdagen. Zo is Turrón zeker aan te raden als je van zoet houdt. Turrón is een van de meest bekende Spaanse zoetigheden, en het is in ontzettend veel soorten en maten te verkrijgen: zo kun je harde, witte turrón proberen, wat een beetje op noga lijkt. Ook de zachte (nóg zoetere) turrón moet je een keer geproefd hebben, dit zit vaak verwerkt in nagerechten zoals ijs, chocolade of taart. 

Een ander typisch Spaans hapje is de polvorón, een soort mini ‘gebakje’ dat vaak in een papiertje zit verwikkeld. ‘Polvo’ betekent stof in het Spaans, dus polvorón lijkt een logische naam voor dit poederachtige gebakje. Wanneer dit hapje in papier is gewikkeld, hebben de meeste spanjaarden de gewoonte om er even flink in te knijpen voordat ze het openen en eten, zodat het minder snel uit elkaar valt. Wil je dus op een echte local lijken? Knijp dan eerst in de polvorón voordat je hem eet! Ook deze zijn in talloze soorten, maten en smaken te verkrijgen, zowel in alle supermarkten als in delicatessenwinkels.

4. Oud en Nieuw in Malaga is een spektakel

En dan kan oud en nieuw natuurlijk niet vergeten worden! Ook oud en nieuw is een groot feest in Malaga. Je kunt de hele avond genieten van een geweldige sfeer op straat, kunt geweldig eten in één van de vele restaurants, en na het inluiden van het nieuwe jaar kun je tot zonsopgang feesten in de hele stad. Maar dat is nog niet alles, want wist je dat ze in Spanje een heel typische traditie hebben tijdens de jaarwisseling, waar letterlijk álle Spanjaarden aan meedoen? De dagen voor oudjaar zul je zien dat de supermarkten opeens vol liggen met… druiven! Deze zijn speciaal voor de laatste seconden van het oude jaar, want bij het aftellen is het de bedoeling dat je elke seconde 1 druif in je mond stopt. De laatste 12 seconden van het oude jaar stop je dus 12 (!) druiven in je mond, en aangezien de meeste mensen dat niet voor elkaar krijgen is het een hilarisch ritueel om te zien! Veel Spanjaarden gaan de straten en pleinen op om het ritueel van de druiven samen te doen, dus het is zeker aan te raden om in het centrum van Malaga het nieuwe jaar in te luiden: dan moet je echter wel meedoen met het druivenritueel!

5. Onvergetelijk voor de kids

Ook voor de kids is het geweldig om de feestdagen in Malaga te vieren. In de straten en vele kerstmarkten is er ontzettend veel te doen voor de kleintjes. Normaal gesproken wordt er zelfs een heel speelpark opgezet, genaamd Mima, tijdens deze dagen, maar dit jaar (2021) durven de autoriteiten het nog niet aan om dit te organiseren (vanwege COVID-19). Echter is er alsnog genoeg te doen, eten en beleven voor kinderen, dus een onvergetelijke kerst is in Malaga gegarandeerd!

Kortom, genoeg te doen dus als je kerst wilt vieren in Malaga! Wij raden zeker aan om eens een kerstvakantie door te brengen in het warme Zuiden, aangezien het kerstgevoel hier misschien nog wel meer heerst dan thuis. Wil jij meer weten over kerst vieren in Andalusië, of wil je specifieke tips voor evenementen om in deze tijd te bezoeken? Neem dan contact met ons op en we vertellen je alles!

Wil jij nu ook naar Malaga?

Wij verhuren prachtige vakantieappartementen in de omgeving van Malaga. Boek nu, dan kan de voorpret beginnen! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *