klimaat en temperatuur Malaga

Klimaat temperatuur Malaga info

klimaat en temperatuur Malaga

Malaga heeft een warm mediterraan mild subtropisch klimaat. Dit wil zeggen dat de temperatuur in Malaga het hele jaar goed is. De maximale temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 32 graden. De winters zijn meestal zacht. Hierdoor kun je er gedurende het hele jaar op vakantie.

Als je een stedentrip naar Malaga maakt dan is het voorjaar de ideale periode. De temperatuur in Malaga is aangenaam om nog iets te ondernemen. Met een temperatuur tussen de 20 en 25 graden is het prima uit te houden in het voorjaar. Als je in de zomer naar Malaga gaat dan kan de temperatuur er makkelijk oplopen tot 40 graden. Je kunt dan heerlijk op één van de vele stranden liggen die Malaga rijk is.

De temperatuur in Malaga is in het najaar ook nog heerlijk, zeker als je voor een citytrip gaat. Het kan in september of oktober zelfs nog 25 graden zijn. Je kunt net als in de lente ook in de herfst nog genoeg ondernemen.

Ga je in de winter naar Malaga dan zul je de weersverwachtingen voor Malaga wat beter in de gaten moeten houden. In de winter kan de temperatuur ook in Malaga dalen maar over het algemeen zal het niet echt koud worden. De avonden en de nachten zijn wel kouder dus het is verstandig om lange mouwen en een jas mee te nemen als je in de winter naar Malaga gaat.

Met 300 dagen zon per jaar is Malaga een prima stad voor jouw stedentrip of vakantie. Malaga heeft niet voor niets de bijnaam “stad zonder winter”!

gemiddelde temperatuur malaga
bron Aemet

Waarom Malaga in de winter een goede optie is:

Het microklimaat van Malaga zorgt voor zachte winters met veel zon. Malaga licht gekneld tussen bergen in het noorden en de middellandse zee in het zuiden. De bergen in het noorden zorgen er voor dat de aangevoerde warme lucht uit Afrika blijft hangen in Malaga. Temperaturen van 15° of zelfs eens boven de 20° zijn geen uitzondering.

Ook ’s nachts wordt het nooit echt koud. Meestal zakt de temperatuur naar een 10-tal graden en met uitzondering eens 5°.

Nieuwjaar, Kerst en andere Spaanse feestdagen

Spanjaarden staan gekend om hun geloof en dat merk je ook aan het enthousiasme waar ze kerstmarkten en andere, meestal Christelijke, feestdagen vieren. Natuurlijk moet je hier niet rekenen op een witte kerst!

Op de Plaza de la Constitución vind je een grote kerstboom en ook in de omliggende dorpen kan je iets kleinere kerstmarktjes ontdekken.

Genoeg van kerstmarkten maar toch nog zin om te shoppen dan kan je gewoon één van de vele winkelcentra bezoeken. Na 6 januari (Driekoningen) vind je hier vele koopjes.

Veel en goedkope vluchten
Vanaf Rotterdam The Hague Airport vertrekken er dagelijks vluchten van Transavia naar Malaga Airport. Ook vanaf Schiphol en Eindhoven Airport zijn er in de winter veel goedkope vluchten naar Malaga met Transavia, Ryanair, Vueling of Easyjet. Een ticket heb je al vanaf €20 enkele reis (alleen handbagage).

Wintersportfan?

Ben je toch een fan van de wintersport, dan is er ook niets wat jou weerhoudt om de winter in Malaga door te brengen. Op een afstand van 100 kilometer van Malaga vind je namelijk de Sierra Nevada bergen. Je kan er skiën op prachtige pistes waar de rijken en beroemden der aarde zich verzamelen om op de lange latten te stappen. Er zijn speciale vakanties te boeken naar een wintersportoord in Spanje, waarbij je in een traditioneel Spaans bergdorpje verblijft. In de avonduren zit je aan het haardvuur met heerlijke tapas en rode wijn terwijl je overdag sportief bezig bent. Een wintersport hoeft niet in Oostenrijk of Duitsland plaats te vinden; Spanje is altijd nog een optie voor hen die het niet zo op de kou hebben.

Sierra Nevada Malaga skien map
Sierra Nevada Malaga skien map
Sierra Nevada Malaga skien
Geen reactie's

Geef een reactie

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.