Malaga in februari 2019

Malaga in februari 2019

Wat is er allemaal te doen?

Ga je in februari op vakantie naar Malaga en ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? In onderstaand artikel vind je evenementen en andere activiteiten voor de maand februari. Maar laten we beginnen met het weer.

Een sterke invloed van het mediterraanse klimaat zorgt ervoor dat het zeewater een temperatuur heeft van 14 graden en daardoor heeft Malaga een gematigd klimaat. s’Ochtends  is het nog een beetje fris , maar s’middags is het vaak lekker met een gemiddelde temperatuur van 16 graden die zomaar kan oplopen naar 20 graden. Er zijn nog wel enkele regendagen maar slechts gemiddeld 7 dagen in de hele maand.

Wat neem je mee in je koffer:

  • Een trui/vest en een dunne sjaal voor de ochtenden en de avonden.
  • Zonnebril en zonnecrème
  • Dichte schoenen en slippers!

In de gehele maand februari staat de amandelbloesem in volle bloei!

In de provincie Malaga staan de amandelbomen in Februari in volle bloei,  en het is zeker de moeite waard ze te gaan bekijken!  Zonnige dagen zijn perfect voor een ritje door het achterland om te genieten van de mooie roze bloesem.

Bloeiende amandelbomen zijn een prachtig gezicht in het landschap van Andalusië – in totaal is er meer dan 150.000 hectare aan deze bomen te vinden door heel Andalusië, en de meeste in de Axarquia regio van Malaga en rond de Sierra Subbetica in Córdoba.

Een half uurtje van Malaga liggen Colmenar, Casabermeja en Villanueva de la Concepción. Op de route langs deze dorpjes zul je de amandelbloesem vinden tussen de olijf- en sinaasappelbomen, maar ze bedekken ook grote groene heuvels in de verte. De bloesems zijn in er verschillende kleuren, van roze tot paars, afhankelijk van de tijd die ze al aan het bloeien zijn. Er zijn meer dan 400 verschillende soorten amandelbomen in de provincie te vinden. Een leuk uitje en u bent  verzekerd van mooie foto’s!

.

La Térmica

2 Februari Retro markt El Rastro Cultural de la Térmica

La Termica is een industrieel pand waar elke 1ste zondag van de maand (2 februari) een retromarkt  plaats vindt. Het pand staat net buiten Malaga centrum.
Adres: La Térmica – Av. de los Guindos, 48
Tijd: tussen 10:00 en 15:00 uur

color run Malaga

17 februari Holi Run

De derde editie van de zeer kleurrijke run start op zondag 17 februari in Malaga. Deze veelkleurige run begint op 17 februari om 11 uur op de parkeerplaats van de Malaga University Campus. Start run 11:00 uur en deze duurt tot 18:00 uur.
Ticketprijzen beginnen bij € 16 – groepen krijgen korting. 

FESTIVAL DE TEATRO DE MÁLAGA

6 – 13 februari FESTIVAL DE TEATRO DE MÁLAGA

Een leuk festival wat plaats vindt van 6 – 13 februari in Málaga. Dansoptredens, zang, muziek en ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Mocht je de Spaanse taal beheersen dan kan je ook nog naar een mooi theaterstuk tijdens dit festival.

carnaval-de-malaga
carnaval de malaga
carnaval-malaga-6

23 februari – 3 maart Carnaval de Málaga 2019

Het meest kleurrijke festival in Málaga en voor jong en oud. We starten met het ‘Previa’ : gratis proeverijen van typische gerechten uit Málaga. Dit zal plaats vinden op verschillende plekken in de stad. Een hoogtepunt is de “grote” parade door het historische centrum naar de Plaza de la Merced. Deze optocht start om 17.00 uur op  zondag 24 februari 2019.

Route: Hal van Santo Domingo (pergola), Brug van Hoop, Prim, Atarazanas, Martinez, Marques de Larios, Plaza de la Constitution, Granada, Plaza del Carbon, Plaza del Siglo, Granada, Méndez Núñez, Uncibay Square, Casapalma , Cárcer, Madre de Dios en Plaza de la Merced. Aan het einde zullen de murga’s, comparas en kwartetten optreden.

Let goed op wegens de drukte op deze dag is het vrijwel onmogelijk om de stad met de auto te bereiken.

De feestverlichting van de Kerstdagen is ook tijdens de Carnavalsweek in gebruik. Deze week speciaal met carnavalsversieringen. Een must om te bezoeken, zeker de grote winkelstraat Calle Larios. De lichten zullen dagelijks van 19.00 uur – 02.00 uur branden.

 

.

28 februari 2019 Dag van Andalusië

Día de Andalucía. Deze dag staat in het teken van de culturele identiteit van Andalusië en is een traditioneel, vooral folkloristisch, evenement. Het is de verjaardag van het referendum van 28 februari 1980. Tijdens de Día de Andalucía wordt herdacht dat de regio Andalusië  als autonome regio werd erkend door de regering van Spanje.

Zoals tijdens veel feestdagen worden in veel dorpen en steden de balkons versierd met de vlag van Andalusië. Overal in de regio worden veel activiteiten georganiseerd .De scholen zijn gesloten en de winkels hebben aangepaste openingstijden.

Geen reactie's

Geef een reactie

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.