Top 10 Bezienswaardigheden Malaga

Top 10 Bezienswaardigheden Malaga

Malaga is namelijk een prachtige stad. Je vindt er heel leuke activiteiten, zelfs als je met een beperkt budget reist naar Malaga. Maar welke activiteiten en bezienswaardigheden heeft Malaga. Waar begin je? En wat mag je niet missen?! Naast het populaire strand en het Alcazaba fort heeft deze mooie stad nog vele andere bezienswaardigheden te bieden. Tijdens uw bezoek en citytrip Malaga zijn dit onze top 10 leukste en meeste bezochte bezienswaardigheden en hoogtepunten van Malaga:

Alcazaba

Alcazaba

Omstreeks de elfde eeuw werd dit fort, met de Arabische naam Alcazaba, gebouwd op een strategische plek in Málaga. Doordat het op de  heuvel Gibralfaro ligt steekt het boven de rest van de stad uit en heb je duidelijk zicht op de haven. De vesting Alcazaba was voornamelijk gebouwd om het paleis te bewaken. Castillo de Gibralfao, die bereikbaar is via de poort ‘Puerta de los Cuartos de Grananda’, is namelijk binnen de verdedigingsmuren van Alcazaba gelegen. Zowel Alcazaba als het kasteel Gibralfao zijn dagelijks te bezoeken.

Openingstijden Maandag – zondag 9.30 uur – 20.00 uur, de entree kost € 2,20. Adres :Calle Alcazabilla 2

gibralfaro

Gibralfaro Berg

Wil je genieten van een mooi uitzicht, dan is het beklimmen van de Gibralfaroberg echt een aanrader! Je hebt vanaf ongeveer 130 meter hoogte een prachtig uitzicht over de stad Malaga.

Heb je geen zin om te klimmen dan is de top van de berg ook met de taxi, de Malaga tour bus en met bus 35 te bereiken.

Het ‘Castillo de Gibralfaro‘ is het kasteel en fort gelegen op de 130 meter hoge Gibralfaroberg in Málaga. Het kasteel ligt boven de paleizen en fort van het Alcazaba en aan de oostzijde loopt een stijl wandelpad die beide forten met elkaar verbindt. De verdedigingsmuren die over de bergrug van het Alcazaba naar het Gibralfaro kasteel lopen zijn vanuit de haven goed te zien.

Het kasteel is in de zomermaanden geopend tussen 9.00 en 20.00 uur. In de wintermaanden zijn de openingstijden tussen 9.00 en 18.00 uur. De toegang voor het kasteel kost voor een volwassene € 2,20. Voor een gecombineerd kaartje waarmee je ook het Alcazaba kunt bezichtigen betaal je € 3,55. Kinderen betalen een gereduceerd tarief.

mijas dag trip

Mijas

Mijas is een wit dorp met Arabische structuur gelegen op slechts 30 km van Malaga aan de Costa del Sol. Een witte parel in de bergen! Het steile pad naar dit dorpje begroet bezoekers met rode bloemen in blauwe potten die schitteren aan de witte muren. (Mijas is Historisch-Artistiek Erfgoed sinds 1969)

Het dorpje is vooral bekend van de unieke ‘ezel-taxi’s’, populair onder toeristen uit de hele wereld, de kleine stierenarena, de oude Arabische muur, de kerkjes en het drukbezochte Santuario de la Virgen de la Peña, het Heiligdom van de patroonheilige van het dorp. Een heerlijk dagje genieten!

Malaga Picasso Museum

Museo Picasso Málaga

Als geboortestad van Pablo Picasso kon een museum over deze meester van de schilderkunst in Málaga natuurlijk niet uitblijven. Het Museo Picasso Málaga aan de Calle San Agustin werd in 2003 geopend. Het is gevestigd in het Buenavista Palace wat in de zestiende eeuw werd gebouwd. Onder de werken bevinden zich topstukken als ‘Madre y niño’ en ‘Mosquetero con espada’.

Teatro Romano

Teatro Romano

Vlak naast Alcazaba is een Romeins theater gelegen. Het werd gebouwd in de eerste eeuw voor Christus en heeft vervolgens vele eeuwen synoniem gestaan voor uiteenlopende voorstellingen. Ergens in de achtste en negende eeuw is Teatro Romano bedolven geraakt onder steen en puin doordat fort Alcazaba en Castillo Gibralfaro er vlak naast werden gebouwd. Uiteindelijk is het theater  in de twintigste eeuw weer ontdekt en zijn er opgravingen gestart.

haven Malaga 2

De haven Málaga : Muelle Uno

Málaga is een kuststad en dus kan een bezoek aan de haven  Muelle Uno niet worden overgeslagen. De haven heeft een prachtige promenade met (luxe) terrassen, restaurants en luxe jachten. Dankzij palmbomen is er voldoende schaduw bij warme dagen. Ideaal om even tot rust te komen.

Caminito-del-rey

Caminito del Rey

Zin in een avontuurlijke wandeling? Ten noordwesten van Malaga vind je ‘Caminito del Rey’, het Koningspad.  Sommige delen van het drie kilometer lange traject zijn van glas, waarbij je een volledig zicht hebt op de 100 meter diepe kloof onder je. Dus mocht je hoogtevrees hebben, wees gewaarschuwd, want je zenuwen worden aardig op de proef gesteld. Ook de hangbrug aan het eind van het traject kan voor sommigen nog best een uitdaging zijn.

De totale lengte van het wandelpad is zo’n 8 kilometer. Je loopt dus eerst 5 kilometer voordat je de ingang van de kloof bereikt.

(Als de plannen door de overheid van Andalusië worden goedgekeurd zal Caminito del Reyer drie nieuwe wandelroutes en een hangbrug bij gaan krijgen. Het is wachten op de goedkeuring van de Junta de Andalucía. Mocht de goedkeuring er komen dan kan de uitbreiding binnen 8 á 9 maanden een feit zijn.)

Tickets moet online gereserveerd worden dan kan via deze link 

Kathedraal Malaga

De Kathedraal Malaga

De Kathedraal Malaga van Málaga is één van de grootste bezienswaardigheden van Málaga. De kathedraal staat ook bekend als ” la manquita ” de kleine één armige dame, dit heeft met de tweede toren te doen, die nooit is voltooid. Opvallend in de Kathedraal zijn de marmeren preekstoelen en de zeventiende-eeuwse koorbanken. Tweeënveertig uit mahonie- en cederhout gesneden houtsculpturen van het koor zijn van de hand van de beroemde beeldhouwer Pedro de Mena.
Ook het priesterkoor komt uit dezelfde eeuw. De twee barokke orgels zijn van 1871. Aan de kapellen is veel aandacht besteed en deze bevatten belangrijke kunstwerken.

Openingstijden zijn:

  • Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 18:00 uur
  • Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Dinsdag tot en met zondag van 10.30 – 14.30 uur. (Beklimming van de Kathedraal)

Website Kathedraal Malaga

calle-larios-malaga-editorial-credit-Jasmina976

Calle Marques de Larios

De Calle Marques de Larios de grootste winkelstraat van Málaga. Als je zin hebt om te shoppen, moet je hier zijn. Alle bekende modemerken zijn er te vinden en de straat is autovrij. De meeste winkels zijn ook ’s avonds open, de grote ketens zijn van 09.30 uur – 21.30 uur geopend. Tussen 14.00 uur  en 17:00 uur zijn  de kleine winkels wegen de siësta gesloten.

Mercado de Atarazanas

Mercado de Atarazanas

Mercado de Atarazanas is de grootste markt van Málaga. De markt is overdekt en verdeeld in drie hallen. Het is hier altijd heel levendig en de markt is dan ook populair onder locals. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. Levendig en geweldig om doorheen te lopen! Een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.

Geen reactie's

Geef een reactie

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.