Het Vliegveld van Malaga

Airport Malaga

Malaga Airport zal waarschijnlijk uw eerste aanloophaven zijn wanneer u in de stad aankomt. Hoewel het geen luchthaven is op de schaal van Madrid Adolfo Suarez Airport of London Gatwick, is het nog steeds het toegangspunt voor de miljoenen toeristen die elk jaar aankomen aan de Costa del Sol. En veel mensen hebben vragen over de luchthaven.
Met dit in gedachten hebben we een gids voor Malaga Airport gemaakt met (hopelijk) alles wat u moet weten.

1. Aankomst

Zodra u uw vliegtuig verlaat en uw bagage ophaalt, bereikt u de aankomsthal. Ga door de hoofddeuren en verlaat het vliegveld. Als u een trein of bus aan het vangen bent, volgt u de borden naar rechts. De taxistandplaats is uiterst rechts buiten de luchthaven gestationeerd.

2. Autoverhuur

Als u een auto huurt in Malaga en vooraf hebt gereserveerd op de luchthaven, moet u naar de autoverhuurkantoren gaan. Deze bevinden zich in de aankomsthal vóór de no-return-uitgang. Vooraf reserveren kunt u ook via ons, u ontvangt bij Delpaso 15% korting.

3. Vertrek

Als je bagage hebt om in te checken, ga dan naar de juiste incheckbalie. Sommige bevinden zich in T3 – die voor langeafstandsvluchten bevinden zich uiterst rechts – terwijl andere zich in T2 bevinden. Alle passagiers moeten de beveiliging passeren in T3.

Assistentie

Als je assistentie nodig hebt op Malaga Airport, boek dit dan minimaal 48 uur voor je vlucht. U kunt dit doen via de AENA-website of door te bellen naar 913 211 000. Er zijn talloze hulppunten rond de luchthaven. Kijk voor de lijst in Reduced Mobility op de website. (we hebben hier geen directe link naar de website van Malaga Airport opgenomen vanwege de privacyvoorwaarden van AENA. Om toegang te krijgen tot de website, zoekt u naar AENA Malaga airport in Google en klikt u vervolgens op de Engelstalige versie.)

Contant geld

Valutawisselkantoren bevinden zich in de aankomsthal en bij vertrek. Als u contant geld nodig heeft, vindt u geldautomaten op verschillende locaties. Een geldautomaat bevindt zich links van de draaideuren in de hoofdingang. 

Noodgeval

Het medisch centrum bevindt zich op de aankomstverdieping (beneden vanaf vertrek) en bevindt zich rechts van de hoofdingang. SAED’s (defibrillatoren) bevinden zich op verschillende punten rond de luchthaven.

Als u medische hulp nodig hebt, vraag dan een lid van de luchtvaartmaatschappij of luchthavenpersoneel. Verloren eigendom Als u iets verliest terwijl u op het vliegveld bent, neemt u in eerste instantie contact op met uw luchtvaartmaatschappij. Of neem contact op met het kantoor voor verloren voorwerpen in T3 achter de incheckbalies 363-385.

VVV Toeristische informatie over Malaga is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in de aankomsthal. Het is dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur geopend. BTW-aangiften Als u een niet-EU-burger bent en in aanmerking komt voor een btw-teruggave, gaat u naar het kantoor in T3, rechts van de beveiliging. Het kantoor is geopend van maandag tot vrijdag van 6.30 tot 22.00 uur en in het weekend van 07.00 uur tot middernacht.

Wifi Malaga Airport biedt een gratis wifi-service. Zoek naar het Kubiwireless-netwerk op je telefoon of tablet. Het doet voor standaard berichten en browsen, maar heeft de neiging vast te lopen als u iets wilt uploaden of downloaden. Betaalde upgrades zijn beschikbaar.

Winkels op de luchthaven van Malaga Als het je niet lukt om voldoende winkels in Malaga te vinden of tijd over hebt, ben je blij dat de luchthaven een goede selectie winkels heeft. Je kunt winkelen tot je erbij neervalt bij verschillende designerwinkels, waaronder Adolfo Domínguez, Desigual, GAP en Superdry. Victoria’s Secret heeft ook een filiaal. Naast de gigantische belastingvrije winkel, kunt u ook eten en wijn kopen bij Petra Mora, gespecialiseerd in typische producten uit Malaga. Dit is een goede (als prijzige) plek om olijfolie en Malaga wijn in te slaan als je alleen reisbagage reist.

Eten en drinken Je bent niet bepaald verwend met keuzemogelijkheden als het gaat om eetgelegenheden op Malaga Airport. Dani García, een van de beste chef-koks van Malaga, heeft een delibar waar je zijn karakteristieke cherry gazpacho en bull burger kunt proberen. Zeevruchten serveert, goed, verse zeevruchten waaronder oesters. Anders is er de gebruikelijke opeenvolging van fast food-winkels en koffie-locaties. Als u tijdens uw verblijf in Malaga gewend bent geraakt aan koffie van Spaanse maat en geen emmer wilt, verkoopt Soho Coffee bekers.

Tip – drinkwater is beschikbaar buiten de toiletten in alle vertrekzones. Of vraag 1 van de cafés om uw waterfles te vullen.

Een beetje achtergrondinformatie over de luchthaven zelf. Het begon in 1919 en is een van de oudste luchthavens in Spanje. Het duurde echter tot 1946 voordat de luchthaven binnenlandse en internationale vluchten uitvoerde. Malaga Airport is momenteel de vierde drukste in Spanje (achter Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca).

Wil jij nu ook naar Malaga?

Wij verhuren prachtige vakantieappartementen in de omgeving van Malaga. Boek nu, dan kan de voorpret beginnen! 

0 reacties