Must See: Caminito del Rey

Het Koningspad – Camino del Rey

De Caminito del Rey (“Het Koningspad”)  is een zeer spectaculair wandelpad met een totale lengte van 7,7 km (waarvan 4,8 km ‘aanlooproute’)  in de Desfiladero de los Gaitanes-kloof, een uur boven Malaga. Nadat het pad sterk in verval was geraakt, had het lange tijd de bedenkelijke titel van ‘gevaarlijkste wandelpad van Europa’. Dankzij een groot renovatieplan is de Caminito del Rey volledig hersteld en in 2015 weer heropend.

Geschiedenis Caminito del Rey

De geschiedenis van het natuurgebied Caminito del Rey in de El Chorro kloof in Andalusië gaat terug naar 1900. In de kloof bij het plaatsje El Chorro werd een dam geplaatst om elektriciteit op te wekken. De Spaanse Koning Alfonso XIII gaf toentertijd opdracht om door de kloof een pad aan te leggen. De dorpjes aan de uiteindes van de kloof: El Chorro en Ardales werden zo met elkaar verbonden. Het pad werd in 1921 geopend en kreeg toen de bijnaam: ‘het Koningspad’. Het pad werd een belangrijke route voor medewerkers van de elektriciteitscentrale en lokale bevolking. Goederen werden via het pad jarenlang met ezels vervoerd.

Als je de Caminito del Rey wilt belopen dan moet je de tickets online reserveren. Je kunt dit hier doen. Bij het reserveren geef je aan wanneer je de Caminito wilt belopen en waar je wilt starten (Ardales of El Chorro). Je moet ook je naam en ID-nummer opgeven, neem dus als je naar de Caminito del Rey gaat wel je identiteitskaart mee. Je zal namelijk gecontroleerd worden.

De eerste 6 maanden na de opening was de Caminito del Rey gratis toegankelijk. Sinds april 2016 moet je 10 euro betalen. Het is aan te raden om vroeg te boeken aangezien de Caminito del Rey erg in trek is. Je kunt boeken tot 3 maanden van te voren, als je dus weet dat je naar Malaga gaat boek dan meteen je tickets. Het is ook mogelijk om er meteen een busrit bij te boeken voor €1,55. Je kunt zo van het einde weer naar het begin gebracht worden met de bus.

De Caminito del Rey Bezoeken

Heb je zin in een avontuurlijke wandeling. Dan is dit de beste keuze. Caminito del Rey ligt ten noordwesten van Malaga.  Sommige delen van het drie kilometer lange traject zijn van glas, waarbij je een volledig zicht hebt op de 100 meter diepe kloof onder je. Dus mocht je hoogtevrees hebben, wees gewaarschuwd, want je zenuwen worden aardig op de proef gesteld. Ook de hangbrug aan het eind van het traject kan voor sommigen nog best een uitdaging zijn.

De totale lengte van het wandelpad is zo’n 8 kilometer. Je loopt dus eerst 5 kilometer voordat je de ingang van de kloof bereikt.

Belangrijk om rekening mee te houden:

– Houd rekening met het tijdstip van je wandeling; denk aan bescherming tegen hitte en de zon.
– Vergeet je identiteitskaart niet i.v.m het ID-nummer dat je bij de aankoop van de tickets invulde.
– Helmen worden voorzien bij aankomst en moeten de hele route aan gehouden worden.
– Er zijn geen toiletten of faciliteiten gedurende de gehele route.
– Breng zelf voldoende water en voedsel mee. Er zijn ook geen vuilnisbakken; laat niets achter en zorg dat je je afval zelf weer meeneemt.

– Er zijn 2 routes om uit te kiezen en dus zijn er wandelaars in 2 richtingen.
– Kinderen mogen enkel onder begeleiding en moeten ouder dan 8 jaar zijn. Honden zijn om begrijpelijke redenen niet toegestaan op het zowat 1 meter brede pad. Mensen die bang zijn van honden kunnen er immers geen kant op.
– Paraplu’s of tripods voor camera’s zijn op dit smalle pad niet toegestaan
– De toegang kan worden gesloten bij harde wind (meer dan 35 km / h).
– Als je met de trein komt, zorg ervoor dat je plaatsen reserveert voor de Alora kant.
– Het treinstation in El Chorro zal worden omgedoopt tot El Chorro – Caminito del Rey.

Kaartjes reserveren kan via de website Caminitodelrey.info

Openingstijden:
winter van 10.00 tot 14.00 uur  ; zomer van 10.00 tot 17.00 uur

Wil jij ook naar Malaga?

Wij verhuren prachtige vakantieappartementen in de omgeving van Malaga. 

0 reacties