Straatmarkten Omgeving Malaga

Leuke Straatmarkten In De Provincie van Malaga

Een straatmarkt verkennen is een aangename manier om een stad, haar inwoners en de lokale kleuren en smaken te leren kennen. Groente, fruit, noten, snoepjes , planten, bloemen, accessoires, kleding en schoenen; In Málaga, de hoofdstad van de Costa del Sol, krijg je daar de kans toe want je kan er kiezen uit verschillende straatmarkten op enkele heel interessante en pittoreske locaties. Om je op weg te helpen, hebben we de beste straatmarkten in Málaga op een rijtje gezet. 

1. Rastro del Cortijo de Torres

Deze rommel/antiek markt bevindt zich elke zondag in Cortijo de Torres. In Malaga is dit één van de grootste markten. Er zijn 140 marktkraampjes met antieke spullen, fotos, boeken, films, meubels, verschillende apparaten of gereedschappen. Ontzettend leuk om hier even lekker tussen te kijken!

Dag: zondag
Openingstijden: 10.00 – 14.00
Locatie: Recinto Ferial
Type: antiek/rommel/snuisterijen markt.

2. Mercadillo Huelin

Zowel mercadillo Huelin als de rastro op zondag behoren tot de twee grootste en drukst bezochte marktjes van Malaga. Op mercadillo Huelin vind je veel kleding, schoenen, zonnebrillen, sieraden etc… Ook zul je zien dat er verschillende fruit en groente standjes staan. Mocht je op de zaterdag in Malaga zijn, neem dan zeker even een kijkje op deze gezellige markt.

Dag: zaterdag
Openingstijden:10.00 – 14.00
Locatie: Avenida Europea
Type: Kleding, tassen, accessoires etc.

3. Mercado El Palo

Als je van koken houdt en in de buurt overnacht van ´calle Alonso Carrillo de Albornoz, 3´ en het heerlijk vind om over een buurtmarkt heen te struinen waar alleen de lokale mensen inkopen doen, dan is een bezoekje aan de Mercado el Palo een idee. Verse visjes, een grote diversiteit aan kruiden, ´almendras´ (amandeltjes) voor bij de borrel……en nog veel meer. In het geval dat je een appartement huurt hier in de buurt kan je altijd een kijkje nemen.

Dag: maandag – zaterdag

locatie: Calle Alonso Carrillo de Albornoz, 3
Openingstijden: 08.00 – 15.00
type: Groente, fruit, vlees, vis etc.

4. Mercado Central de Atarazanas

In het historisch centrum van Málaga ligt de overdekte markt vers markt Mercado de Atarazanas. Een geweldig belevenis om deze markt hallen te bezoeken. De markt is erg levendig en daarom leuk om doorheen te lopen. Het is een prachtige overdekte markt waar je volop kunt genieten van de geuren en kleuren die overal aanwezig zijn op deze markt.

5. Vlooienmarkt in Fuengirula

Als je ook de mogelijkheid hebt om markten buiten Malaga te bezoeken dan raden we ten zeerste de vlooienmarkt in Fuengirola aan. Dit is een van de grootste vlooienmarkten in de provincie Malaga en vind plaats op iedere zaterdag van de week muv tijdens de locale feria.

Wil jij nu ook naar Malaga?

Wij verhuren prachtige vakantieappartementen in de omgeving van Malaga. Boek nu, dan kan de voorpret beginnen! 

0 reacties