6 redenen waarom thuiswerken vanuit het buitenland echt iets voor jou is

Thuiswerken op het strand – met een ijsje in de hand!

Zie jij het al voor je? In plaats van zwoegen op kantoor werk je nu met een prachtig uitzicht op het strand. In je pauze neem je even een lekkere duik in de zee, of ga je een rondje slenteren over de boulevard met een ijsje in je hand. Na je shift ga je een rondje golfen, of verken je een van de historische steden in de buurt. En dan hebben we het nog niet eens over de weekenden… waarin je keer op keer een minivakantie beleeft! Zeg nou zelf: wie had gezegd dat thuiswerken ook daadwerkelijk thuis -in Nederland- moest? Want ja, thuiswerken op het strand is een ding, en het wordt heel snel populairder. Maar is het ook iets voor jou? In deze blog lees je alles over thuiswerken in het buitenland, en waarom jij dit ook zou moeten doen! 

1. Thuiswerken in het buitenland is financieel aantrekkelijk

Ja, echt! In het eerste opzicht denk je: ‘daar verdwijnt mijn zuurverdiende salaris’, maar als je het nou slim aanpakt hoeft dat echt niet zo te zijn, juist het tegendeel! Het allerbelangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je woning in Nederland zichzelf terugverdient. Dit kan via AirBnB  of haar alternatieven (let dan wel op de regelgeving in jouw regio), en je kunt zelfs het hele verhuurproces laten regelen door een professioneel bedrijf, zoals Novasol  of Micazu. Op deze manier hoef je geen dubbele woningkosten te betalen, en verdient het thuisfront zich (waarschijnlijk met winst) terug. 

Daarnaast hoef je in Spanje echt niet de volle mep te betalen voor een vakantiewoning. Vakantieaanbieders (zoals wij) zijn vaak erg blij met gasten die voor langere tijd willen blijven, en hebben daarom vaak een behoorlijke korting op de huurprijs als je voor long stay gaat. Zo kun je bij ons voor een heel schappelijke prijs in een van onze woningen. Deze prijs wordt bepaald aan de hand van het seizoen, welk huis je wilt huren, en hoe lang je blijft. Neem contact op voor de mogelijkheden als je interesse hebt!

 

Maar goed, terug naar de financiële voordelen: want dit was nog niet eens alles! Naast het huren van de woning is het leven zelf in Spanje ook gewoon veel goedkoper als je op afstand werkt, al helemaal als je van een Nederlands salaris leeft. Elke week uit eten? Geen enkel probleem: met name in het zuiden betaal je vaak zo’n beetje de helft van de prijs die je in Nederland betaalt, en de lekkere fles wijn die je erbij bestelt is ook een stuk goedkoper. Geen probleem om wat vaker buiten de deur te eten dus! Ook uitjes naar andere steden zijn goed te betalen: de kosten van benzine als openbaar vervoer zijn niet te vergelijken met de Hollandse tarieven. Geen probleem dus om een weekendje in -bijvoorbeeld- Sevilla of Granada door te brengen 🙂

2. Je bent veel relaxter

Als je snel gestrest raakt van je werk, is het geweldig om in een enorm relaxte omgeving te werken. Spannende vergadering? Neem van tevoren even een frisse duik in de zee. Lange en zware werkdag? Je hebt die ijskoude cocktail op het zonnige terras helemaal verdiend! Aangezien Spanje van nature werkt als een ontstressende omgeving zul je je uiteindelijk veel relaxter voelen. En ben je echt helemaal stijf van een dag lang stilzitten? Er zijn talloze goede masseurs, fysiotherapeuten en sauna’s te vinden in de buurt. In Málaga centrum zit zelfs een prachtige Arabische Hammam , waar je de ultieme ontspannende wellness dag kunt beleven!

3. Vakantie in ‘eigen huis’

En als je dan toch een paar dagen vrij hebt, hoef je niet meer op reis om op vakantie te gaan: je bent namelijk al op locatie 😉 . Je kunt, zodra je de laptop dichtklapt, direct in de vakantiemodus (of het zwembad, of allebei) stappen. En de mogelijkheden zijn oneindig: van het bezoeken van mooie steden, indrukwekkende natuurparken of het historische wandelpad Caminito del Rey voor de wat actievere vakantiegangers naar een lekkere hangdag op het strand: voor elke ‘mood’ is er een oplossing. En zeg nou zelf: ben je niet een stuk relaxter als je geen vluchten hebt om te halen, of koffers om in te pakken? Zo heb je al het goede van vakantie, zonder de stress. 

 

4. Je vrienden komen naar jou – in plaats van andersom!

Je weet het wel: tijdens het werkende leven wordt het steeds lastiger om met vrienden af te spreken, omdat het leven steeds drukker wordt. Maar wij wedden erom dat ze, als jij in Spanje zit, ongetwijfeld een keertje op bezoek komen! Maak ze jaloers met je nieuwe werkplek, en neem een paar dagen vrij om ze de ins en outs van het Spaanse leventje te laten zien. Wie weet willen ook zij niet meer terug….

5. Huishouden, wat is dat?

Leuk is dat he; na een lange dag werken mag je lekker aan de slag met…. het huishouden! De favoriete activiteit (ahem) van veel mensen met een druk werkend bestaan. Hoe fijn zou het zijn als je al dat poetsen links kon laten liggen? Aangezien wij vanuit Reikon Holidays al helemaal gewend zijn aan het professioneel schoonmaken van al onze appartementen, kunnen we dat natuurlijk (in overleg) ook voor jou verzorgen als je een langere tijd bij ons reserveert! Zo kun je het schrobben van de douche inruilen voor het languit neerstrijken op een ligbed aan het zwembad of strand na een lange werkdag. Geen gekke deal, toch? 

6. Je bent zo in Nederland!

Ten slotte, als je dan toch een keer in Nederland aanwezig moet zijn, bijvoorbeeld voor een belangrijke vergadering of een familiebezoek, dan ben je er zo! Er gaan dagelijks meerdere directe vluchten vanaf Malaga airport naar verschillende steden in Nederland. Zo kun je vandaag beslissen of je morgen aanwezig wilt zijn. En is de activiteit op locatie voorbij? Dan vlieg je gewoon weer lekker terug naar je tijdelijke thuis aan de Costa del Sol!

 

Wat denk jij: is thuiswerken in het buitenland ook iets voor jou? Neem dan contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden. We zien je graag verschijnen!

Wil jij nu ook naar Malaga?

Wij verhuren prachtige vakantieappartementen in de omgeving van Malaga. Boek nu, dan kan de voorpret beginnen! 

0 reacties