De Reikon Holidays Beach Playlist

Geweldige Muziek Om Helemaal In De Vakantiestemming te Komen!

Dus je gaat op vakantie naar Malaga, en je kan niet wachten om er te zijn en cocktails te drinken op het strand? Zoals je vast wel weet is de voorpret één van de leukste dingen van op vakantie gaan. Het gouden strand, de prachtige steden, de heerlijke sangria… maar waarom eigenlijk wachten? Waarom nu niet beginnen met genieten? We hebben speciaal voor jou de beste Spaanse zomernummer op een rij gezet, zodat je al helemaal in de vakantiestemming kan komen voordat je zelfs ook maar in het vliegtuig zit! 

 

1. Enrique Iglesias, Descemer Bueno – Bailando (Spanish Version)

Beroemder dan Enrique Iglesias kan bijna niet. Maar wist je ook dat bijna al zijn Engelse nummers ook in het Spaans worden gemaakt?En eerlijk gezegd, ze zijn zelfs beter dan de Engelse versie… Probeer deze Spaanse versie van de welbekende track Bailando maar eens uit, en je zal zien dat het in no-time je favoriet is!

2. SKAP – El Vals del Obrero

SKAP klinkt waarschijnlijk iets minder bekend. Deze bend is echter super bekend in Zuid-Amerika, waar miljoenen mensen dagelijks naar hun politiek getinte nummers luisteren. El Vals Del Obrero is een typisch vlaggenship, waarin ze het harde leven van de gewone werkende man beschrijven. En als je altijd al dacht dat Spaans zo rap gesproken wordt moet je echt even naar dit nummer luisteren: je vraagt je af of ze nog weleens adem halen! 

3. Fondo Flamenco – Mi Estrella Blanca

Maar goed, als je naar Andalusië gaat, wil je ook wel Andalusische nummers horen; toch? Fondo Flamenco is een Andalusische boyband die een geweldige mix van Flamenco en moderne popmuziek produceert: ze noemen zichzelf niet voor niks ‘Flamenco Achtergrond” (Fondo Flamenco in het Spaans).  Mi Estrella Blanca, één van hun bekendste nummers, is niet zomaar een liedje; het is meer een soort sprookje. Het vertelt het verhaal van een man die de mooiste droom van zijn leven heeft: in zijn droom is hij de trotse eigenaar van een prachtig klein Andalusisch huisje waarin hij, met zijn kinderen en mooie Spaanse vrouw (zijn witte ster of estrella blanca) gelukkig samenwonen. En natuurlijk: aan het einde van het nummer wordt hij wakker. Hij blijft echter proberen om terug te gaan naar dat fantastische leven in zijn droom, door de hele tijd te slapen en naar God te bidden. Dit iconische nummer – en een aantal andere nummers van deze band- kunnen uiteraard worden teruggevonden op onze playlist.

4. Rotem Cohen & Descemer Bueno – Como El Agua

Wanneer deze track begint zul je vast denken dat het Spaans een beetje raar klinkt. Dat kan kloppen, want het is namelijk Portugees! In dit nummer doet de Spaanse zanfer Descemer Bueno een duet met de Portugese Rotem Cohen. Spaans en Portugees worden continu afgewisseld. Kun jij het verschil horen…?

6. Dr. Bellido – La Conocí Bailando

Na al die prachtige romantische nummers is het tijd om iets meer in de feeststemming te komen! Dr. Bellido is een geweldige muziekproducer voor de party animals onder ons – zijn nummers geven je direct het gevoel dat je in een Spaanse club je benen onder je uit aan het dansen bent. Daarom zou de titel van dit nummer niet passender kunnen zijn:  La Conocí Bailando betekent ‘Ik leerde haar dansend kennen’. Conclusie: stap op de dansvloer en ga helemaal los, eens kijken wie jij ontmoet als je op deze geweldige hit aan het dansen bent! 

bron: SKAP.com

Wil jij nu ook naar Malaga?

Wij verhuren prachtige vakantieappartementen in de omgeving van Malaga. Boek nu, dan kan de voorpret beginnen! 

0 reacties